Wedden op Tennis

wedden op tennis

Wedden op tennis: wat is belangrijk om te weten?

Als jij geïnteresseerd bent in wedden op tennis, dan is het belangrijk om een aantal dingen te weten voordat je je eerste weddenschap aangaat. Een weddenschap is namelijk niet zonder risico, en het is verstandig om ervoor te zorgen dat jij zoveel mogelijk risico vermijdt. Zo is de kans klein dat je veel geld verliest, en blijft de kans dat je wint groot. In dit artikel wordt uitgelegd hoe weddenschappen tot stand zijn gekomen, hoe ze precies werken, en hoeveel je het beste kunt inzetten. Ook zal dit artikel andere sporten behandelen waarop je kunt wedden.

Vrijwel iedereen kan tegenwoordig meedoen aan sportweddenschappen. Wettelijk moet je wel de minimale leeftijd van 18 jaar hebben als je wilt beginnen met gokken. Als jij wilt beginnen met wedden op tennis, dan is het verstandig om te beginnen met weddenschappen met een laag risico en dus een hoge winstkans. Na verloop van tijd zul je veel beter kunnen voorspellen wie er gaat winnen, zodat je wat meer risico kunt nemen.

Wedden op tenniswedstrijden: wat is de oorsprong?

Tennis is uiteraard pas een relatief nieuwe sport: bij de oude Grieken en de Romeinen was tennis helaas nog niet uitgevonden. Maar wel werd er toen al gewed op andere sporten. Het gebruik van het wedden is al zo oud als de mens zelf oud is. Vroeger werd er bijvoorbeeld veel gewed op de gladiatorenspelen en op de winnaars van hardloopwedstrijden. Vooral bij paardenrennen waren weddenschappen erg populair.

Tijdens paardenrennen werd er vaak een bookmaker ingezet. Dat is iemand die het mogelijk maakt voor de kijkers om een weddenschap af te sluiten. Verderop in het artikel wordt uigelegd hoe dit precies in zijn werk ging. Bij paardenrennen werd er uiteraard voornamelijk gewed op welk paard ging winnen, maar hiervan waren ook variaties mogelijk. Een creatieve wedder zou bijvoorbeeld ook zijn of haar geld kunnen inzetten op welk paard er derde of zelfs laatste zou worden. Toch blijft het tot op de dag van vandaag nog steeds het populairst om op de winnaar te wedden.

gokken op tennis

Hoe gaat een bookmaker te werk?

Bij paardenrennen is dus vrijwel altijd een bookmaker aanwezig. De bookmaker bepaalt wat de verhoudingen zijn tussen het bedrag dat je kunt winnen en het bedrag dat je hebt ingezet. Dit worden ook wel de ‘odds’ genoemd, of in het Nederlands de ‘noteringen’. Als de odds 2x zijn, dan kun je 2x je inzet winnen. Stel dat je 8 euro inzet en je wint, dan krijg je dus 16 euro terug. De odds kunnen verschillen per weddenschap. Als jij op iemand wedt waarvan het hoogstwaarschijnlijk is dat hij of zij gaat winnen, dan zullen de odds vrij laag zijn.

Je hebt dan immers een grote winstkans. Als je op een underdog wedt, dus iemand die weinig kans maakt, dan zullen de odds erg hoog zijn. Dan heb je namelijk een lage winstkans. Bij lage odds kun je daarom beter wat meer geld inzetten: er is immers een grote kans dat je wint en je loopt weinig risico. Bij hoge odds is het verstandiger om wat minder geld in te zetten. De kans dat je verliest is immers vrij aanwezig, en zo raak je dan slechts een klein bedrag kwijt. Maar als je wint, zul je met de hoge odds alsnog veel geld winnen.

Gokken op tennis: hoe bepaal je waarop je wedt?

Als jij wilt beginnen met wedden op tennis, dan is het verstandig om het tennis goed te volgen. Zo krijg je een beter beeld van alle tennissers en zul je uiteindelijk een idee krijgen van hun winkansen tijdens aankomende wedstrijden. Als je helemaal geen verstand hebt van tennis, dan kun je ook blind gaan gokken, zonder dat je enig idee hebt van wie er gaat winnen.

Meestal kun je aan de odds wel zien hoeveel kans een speler maakt. Toch is het leuker om te wedden op tennis wanneer je er wél verstand van hebt. Zo is de kans ook groter dat je een weddenschap gaat winnen. Als je je afvraagt op wie je het beste kunt wedden, dan kun je altijd de odds even vergelijken. Zo krijg je een idee wie de favoriet is en op wie het meeste gewed zal worden. Zoals hierboven al uitgelegd werd, is het verstandig om je inzet aan te passen aan de odds waarmee je speelt. Zo kun je op een slimme manier ervoor zorgen dat je niet al teveel risico loopt.

Wat is er zo leuk aan wedden op tennis?

Niet iedereen is een groot fan van weddenschappen. Sommige mensen houden niet van het risico dat bij een weddenschap hoort, en zijn bang dat ze verliezen. Hoewel dat begrijpelijk is, kun je wel heel goed zelf reguleren hoeveel je zult verliezen. Je bent immers nooit meer geld kwijt dan dat wat je hebt ingezet. Als je weinig risico wilt lopen, kun je dus ook gewoon een klein bedrag inzetten. Bij sommige bookmakers wordt echter wel een minimum inzet gehandhaafd.

Veel mensen vinden het zo leuk om te wedden op tennis omdat ze zich daardoor veel beter kunnen inleven tijdens een wedstrijd. Er staat dan immers voor henzelf ook iets op het spel: namelijk hun inzet. Zo hebben ze meer plezier en zijn ze veel enthousiaster wanneer ze naar een tenniswedstrijd kijken. Bovendien kun je er ook veel van leren. Je zult bijvoorbeeld sneller patronen in het spel van een tennisser oppikken als je steeds nadenkt over hoe je het beste kunt wedden. Zo is de kans groot dat je, als je goed oplet, je volgende weddenschap kunt winnen.

Kunnen sportweddenschappen verslavend zijn?

Veel mensen beginnen niet aan weddenschappen omdat ze weten dat het erg verslavend kan zijn. Als jij weet dat je erg verslavingsgevoelig bent, dan is het inderdaad verstandig om niet te beginnen met het meedoen aan weddenschappen. Maar als jij weet dat je jezelf goed onder controle hebt, dan is er niets mis met het meedoen aan een weddenschap.

Je kunt gewoon beginnen met het inzetten van een klein bedrag, zodat er eigenlijk niets aan de hand is als je verliest. Als je toch bang bent dat je teveel geld gaat inzetten, dan kun je altijd een limiet voor jezelf bepalen. Bijvoorbeeld dat je per maand slechts aan vier weddenschappen mag meedoen. Zo zorg je ervoor dat je toch het plezier hebt van een weddenschap, maar dat je het niet te bont maakt. Hoewel het zeker mogelijk is om verslaafd te raken aan weddenschappen, gebeurt dit lang niet met iedereen. Je kunt ook aan een vriend of familielid vragen of hij of zij een oogje in het zeil kan houden. Zo weet je zeker dat het wedden slechts een hobby blijft, en geen verslaving wordt.

Wedden op vele andere sporten

Naast wedden op tennis zijn er nog veel andere sporten waarop je kunt wedden. Opaarden wedden is al eeuwenlang één van de populairste. Voetbal is juist een erg opkomende sport voor weddenschappen. Tegenwoordig kun je op vrijwel alle sporten wedden zoals f1, hockey of basketbal. Dit hoef je niet per se meer via een ouderwetse bookmaker te doen. Er zijn namelijk vele websites te vinden waarop je online kunt wedden.

Je kunt dan duidelijk de odds vergelijken en bijvoorbeeld ook verschillende websites naast elkaar houden. Zo weet je zeker dat jij de beste kans hebt om de weddenschap te winnen. Bovendien hoef je zo niet meer steeds naar een wedstrijd te gaan om te kunnen wedden. Dat is dus ideaal als je geen tijd of geld hebt om steeds bij iedere tenniswedstrijd te zijn.